Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklings logo. Klik for at komme til forsiden af vtu.dk.

Forsøg og udvikling

Som bygherre og bygningsejer for statslige ejendomme skal UBST ifølge statsbyggeloven medvirke til at den danske byggebranche udvikles. UBST udmønter dette arbejde på forskellige måder. I øjeblikket arbejder vi overordnet med tre indsatsområder, som bidrager til udviklingen:

> Lokaleindretning tidssvarende og kvalitative løsninger på fleksible funktionsbehov

> Miljøforhold og byggeteknik på forkant med udviklingen inden for indeklima, energiforhold og tilgængelighed

> Samarbejde og udførelsesprocesser udvikling af standarder og normer for samarbejde og udførelse i byggeriet

I ombygninger og nybyggerier søger vi konstant at udvikle og tilpasse fysiske indretninger, så de understøtter de forsknings- og undervisningsmæssige processer. Vi søger afklaring og forståelse af brugernes behov for at kunne tilbyde en moderne, effektiv og velfungerende lokaleforsyning.

UBST koncentrerer også udviklingsindsatsen på det bygningsfysiske område med hovedvægt på miljøforhold, byggeteknik og tilgængelighed for handikappede. Og vi viderefører den bygningsprocessuelle udvikling omkring de værktøjer, vi benytter os af som statslig bygherre. Værktøjer, der retter fokus på kravstillelse samt nye udbuds- og samarbejdsformer.

UBST deltager i arbejdsgrupper og udviklingsinitiativer inden for branchen og deltager i udarbejdelsen af lovgivning og standarder inden for byggeri. I samme forbindelse søger vi at opsamle og videreformidle erfaringer og evaluere udviklingsprojekterne med henblik på, at brugere og andre interesserede kan drage fælles nytte af indhøstede gode eller dårlige erfaringer.

Gode erfaringer bliver integreret i UBST’s opgavevaretagelse, så de produkter vi leverer, løbende tilpasses udviklingen og behovet hos vores brugere og branche.

Denne side er kapitel 8 af 8 til publikationen "Bygningsbruger hos Universitets- og Bygningsstyrelsen - for videregående uddannelser og dansk forskning".


© Universitets- og Bygningsstyrelsen
Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling 2009. Teksten må med kildeangivelse frit anvendes.